Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні зміняться ціни на гречку: чого очікувати

Цього сезону аграрії планують зібрати понад 150 тисяч тонн гречки. Є перспективи зниження ціни на цю крупу. Вартість складатиме 60−70 гривень. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак розповідає, що зібрали понад 120 тисяч тонн гречки.

“Зараз до переробних підприємств поступає гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60–70 гривень за кілограм”, – зазначив Віштак.

За його словами, найбільше гречки намолотили аграрії у Сумській області – 15,5 тисяч тонн. Хоча й зі збором врожаю в прифронтових і прикордонних зонах є певні труднощі через безпеку працівників та частково зруйновану інфраструктуру. Далі слідують Житомирщина та Хмельниччина – кожна з областей вже зібрала по 15,2 тисячі тонн гречки.

Загалом станом на зараз зібрали понад 120 тисяч тонн гречки. Очікується її у цьому сезоні понад 150 тисяч тонн. За словами Віштака, дощовий вересень затримав на два тижні збір пізньої групи зернових. Проте за підсумками цьогорічного врожаю буде повністю забезпечено внутрішню потребу України в зернових, олійних та цукрі. Крім того, буде збережено потужний експортний потенціал.

Раніше ми розповідали, що у лікарні, від отриманих поранень, помер 24-річний Герой з Кривого Рогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору