Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

19 жовтня: яке сьогодні народне свято та що не можна робити

19 жовтня відзначають День “Оцініть своє життя”, Міжнародний день джину з тоніком,  Всесвітній день дитячої кістки і суглобів. В церковному календарі відзначають день пам’яті апостола Фоми.

Інформатор розповість що сьогодні не можна робити.

День “Оцініть своє життя”

Свято було створене для того, щоб спонукати людей перевірити, що відбувається в їхньому житті, щоб змінити його не краще. Під час оцінювання можна побачити, що вам не подобається те, де ви перебуваєте, виявити потребу рухатися до змін.

Міжнародний день джину з тоніком

Джин з тоніком – найпопулярніший коктейль у світі. Його почали святкувати порівняно недавно – 2010 року. Це один з найпростіших у приготуванні напоїв. Цікаво, що ідея змішувати гіркий тонік з ароматним джином прийшла в голову британцям у XVIII столітті, коли вони воювали на території Індії. В ті часи солдати лікували гірким напоєм малярію. Щоб його було приємніше пити, почали змішувати тонік з джином. Тоді він коштував копійки і вважався напоєм бідняків.

Всесвітній день дитячої кістки і суглобів

Будь-яке порушення опорно-рухового апарату – це захворювання, які вражають суглоби, кістки, м’язи та зв’язки. На жаль, такі хвороби серед дітей та підлітків стають все поширенішими. Всі вони впливають на рухливість. А тому важливою метою цього дня є показати, як ожиріння впливає на роботу кісток та суглобів, розповісти про основні симптоми хвороб та їхнє лікування.

День пам’яті апостола Фоми

Він відомий як Фома Невіруючий. Спочатку, зі слів Іоанна Златоуста, він видавався найслабшим в своїй вірі в порівнянні з іншими учнями Христа. Але згодом став тим, хто гаряче сповідував християнство і ніс Слово Боже. До Фоми зазвичай звертаються у важкі періоди життя, коли переживають проблеми та відчувають відчай.

Що не можна робити 

  • Якщо вас просять, то не можна відмовляти у хлібі.
  • Не варто заохочувати лінощі, посиденьки та пусті балачки.
  • Не обманюйте своїх рідних.

Народні прикмети і традиції 

  • дивилися, який сьогодні день: безвітряна погода – скоро буде холодно;
  • ворони збираються в зграї – чекайте на негоду;
  • випав сухий сніг – наступного літа буде гарний врожай;
  • дим стоїть стовпом до сонячної погоди, а якщо стелиться – чекайте на дощ;
  • ранок похмурий і туманний – день буде погожим;
  • земля вкрилася снігом, в другій половині листопада вже почнеться зима.

В народі 19 жовтня називали Фома Невіруючий. Вірили, що сни, побачені в ніч проти 19 жовтня, обов’язково покажуть, куди рухатися в майбутньому.

Іменини: Макар, Фома, Вероніка.

Раніше ми розповідали, що у Києві встановили плакат створений криворізьким дизайнером.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глкбінок

Нагору