Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

108 жінок повернулися з російського полону

Україна продовжує працювати над поверненням всіх військовополонених з Азовсталі. 17 жовтня повернули жінок, що боронили Маріуполь. Тепер їх чекає лікування та реабілітація.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посланням на Інформатор Україна.

Це був перший цілковито жіночий обмін. За словами Єрмака, в полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. Додому повернулися 108 українок: 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. Серед них були й цивільні, й представники полку “Азов”, ТрО, ВМС, ЗСУ, НГУ та інші. Деякі зі звільнених були ув’язнені ще до широкомасштабного вторгнення. Вони сиділи впродовж трьох років в псевдореспубліках ОРДЛО за “надто проукраїнську позицію”. Жінок звинувачували в “шпигунстві” та “тероризмі”, яке базувалося на підставах перевезення гуманітарки для дітей-сиріт.

“Це був нервовий обмін. Надто багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід. При обмінах завжди багато ризиків, які треба прораховувати від моменту підготовки та під час самого процесу. Права на помилку немає. Є завдання Президента повернути всіх, і від чітких дій команди залежить, щоб наші люди були вдома.” – підсумовує Єрмак.

Тепер героїнь чекає медична діагностика, лікування та реабілітація. Як повідомляє полк “Азов”, над звільненням полонених працюватимуть й надалі. Разом з Координаційним Штабом по обміну полоненими, Асоціацією родин захисників Азовсталі та Патронатною Службою «Азову». 

Як заявив, президент України Володимир Зеленський, робота над обміном полоненими продовжиться. 

“Ми ні про кого з наших не забуваємо, усіх маємо повернути. І повернемо. Наша команда, що займається обмінами, продовжує цю роботу. Буданов, Єрмак, Усов Малюк, Лубінець, інші”, – зазначив Зеленський.

Раніше ми розповідали, що у Нікополі, біля житлового будинку загорівся вантажний мікроавтобус.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

Нагору