Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ситно та смачно: готуємо українську душенину з капустою

Літо скінчилося. Попереду холод. А це означає, що з легких літних страв треба переходити до страв зимових, зігріваючих. Добре, що українська кухня багата саме такими.

Інформатор пропонує приготувати старовинну українську душенину з капустою – блюдо ситне, хоча й зовсім не дієтичне.

Продукти

Свинина — 500 г

Квашена капуста — 250 г

Білоголова капуста — 250 г

Ріпчаста цибуля — 1 шт

Яблука — 200 г

Смалець — 2 ст.л

М’ясний бульйон — 250 мл

Пшеничне борошно — 1/4 склянки

Лавровий лист — 1 шт

Перець духмяний, горошок — 3 шт

Перець чорний мелений — 1/6 ч.л

Сіль — за смаком

Приготування

Цибулю наріжте дрібними кубиками. Свіжу капусту нашаткуйте. Очистіть яблука та наріжте на половинки.

Розігрійте у сковорідку 0,5 ст.л смальцю та обсмажте цибулю. Додайте нашатковану капусту та невелику кількість води. Тушкуйте до напівготовності. Трохи пізніше, ніж капусту, додайте яблука.

В іншій сковорідці тушкуйте квашену капусту на 0,5 ст.л смальцю. Через 2-3 хвилини додайте води та продовжуйте тушкувати 15-20 хвилин.

Змішайте два види тушкованої капусти та відкладіть.

М’ясо наріжте великими шматками. Кожен з них обваляйте у борошні. Розігрійте 1 ст.л смальцю на сковорідці та додайте м’ясо. Готуйте до золотої скоринки. Додайте спеції до смаку.

Розігрійте духовку до 180 градусів. На дно гусятниці покладіть лавровий лист та перець-горошок, потім додайте м’ясо і капусту. Залийте страву бульйоном та готуйте душенину 40-45 хвилин.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати буковинський борщ без капусти

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору