Запечена цвітна капуста з грибами – апетитна страва ніжна всередині та хрустка зовні, адже готується з додаванням сметанної заливки та має рум’яну сирну скоринку. Смажені гриби додають цвітній капусті особливої пряності, а цибулька та морква дарують соковитість і насичений аромат.
Інформатор пропонує перед подачею страви посипати свіжою зеленню і насолоджуємося корисною запашною стравою.
Інгредієнти:
Цвітна капуста ТМ – 500 г
Яйця – 1 шт.
Шампіньйони – 150 г
Рослинна олія 3–4 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сметана – 150–200 г
Сир твердий – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Свіжа зелень – пучок
Спосіб приготування:
Суцвіття цвітної капусти опускаємо в підсолений окріп і варимо протягом 12 хвилин. Відкидаємо на друшлак. Викладаємо в глибоку форму для запікання.
Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на розігріту сковороду, додаємо рослинну олію. Смажимо на невеликому вогні до м’якості.
Шампіньони нарізаємо пластинами й додаємо до овочів. Солимо й обсмажуємо суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
Підсмажені гриби з овочами викладаємо у форму на цвітну капусту.
Твердий сир натираємо на середній тертці й посипаємо овочі.
У глибоку посудину розбиваємо яйце, додаємо сметану і дрібку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш на шар сиру.
Цвітну капусту з грибами ставимо у розігріту духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин за температури 180 °С.
Гарного настрою та смачної вечері.
Раніше ми писали, як приготувати банановий пудинг з морозивом.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок