Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці можуть допомогти збивати ворожі ракети та дрони: як це зробити

Відчуття жаху, коли майже у тебе над головою летить крилата ракета чи десь вдалечині явно чути звук “мопеда”, вже знайоме багатьом українцям. Але якщо таке вже сталося, можна взяти себе у руки і саме у цей небезпечний момент допомогти ППО збити смертельний об’єкт, врятовуючи цим сотні життів.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в Україні створили застосунок “єППО”. Він призначений для інформування про ворожі цілі в нашому небі. Всю важливу інформацію передадуть фахівцям ППО, що допоможе знешкодити загрозу. Застосунок уже пройшов верифікацію Google та доступний у Play Market, а незабаром з’явиться в App Store.

Річ у тому, що через кривину земної кулі всі локатори бачать низьковисотні повітряні цілі з короткої відстані. Тому крилаті ракети та безпілотники окупантів ховаються від ППО на малих висотах. Але побачити ракету чи дрон-вбивцю люди можуть, коли їх ще не бачать радари.

Для того, щоб допомогти нашим ППО треба

  • загрузити у смартфон додаток є-ППО, який вже доступний на Play Маркет; за кілька секунд пройти авторизацію за допомогою “Дії”; натиснути “Тест” щоб переконатись, що все ок; бути готовими сповістити зенітників про побачену загрозу.
  •  побачивши повітряну ціль, наприклад крилату ракету чи дрон-камікадзе “Shahed-136”, треба відкрити “єППО” на смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. Все. Фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і її зіб’ють.

Авторизація у “Дії” необхідна для того, щоби вороги не заважали зенітникам хибними цілями.

Чи відома ця система військовим, чи потрібна вона їм? Так, “єППО” зроблено з консультаціями фахівців ППО. З самого початку розробка узгоджена з командуванням Оперативного командування “Південь” та старшими офіцерами Повітряних Сил ПвК “Південь”.

Перший тест “єППО” для айфонів вже був. Тест успішний. Версія додатка скоро буде доступна всім.

Так виглядає застосунок

Так виглядає застосунок

Раніше Інформатор писав про те, куди звернутися, якщо близька людина попала у полон.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

 

Нагору