Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українські фахівці відновили роботу високовольтної лінії зв’язку з ЗАЕС: що це означає

12 жовтня о 08:59, внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція «Дніпровська» у Дніпропетровській області. Після цього відбулося повне знеструмлення Запорізької АЕС із запуском резервних дизель-генераторів.

Як повідомляє Інформатор з посланням на НАЕК “Енергоатом”, дизельного палива для них вистачає лише на короткий строк. Енергоатом підготував і відправив на ЗАЕС чергову партію дизельного пального. Однак станом на 10:00 12 жовтня російська сторона не пропускала колону автомобілів Компанії.

В інформації сказано, що українські фахівці знайшли технічне рішення, як відновити роботу лінії зв’язку. Живлення власних потреб станції знову здійснюється від енергосистеми України.
Завдяки мужності й професіоналізму українських атомників негативного розвитку подій вкотре вдалося уникнути. Однак російські військові продовжують обстріли найбільшої в Європі атомної станції та супутньої енергетичної інфраструктури, знову і знову наближаючи світ до ядерної та радіаційної катастрофи.

Раніше Інформатор писав про те, що 11 вересня Запорізька АЕС припинили свою роботу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору