Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Будьте обережні: шахраї створили фейкову сторінку Українського банку у соцмережі

12-го жовтня в соцмережах помітили підозрілий пост начебто від «Ощадбанку». У ньому оголошувався розіграш грошей для всіх бажаючих. Умови максимально прості, а отримати кошти мають майже всі, проте виникає занадто багато питань до організаторів. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Інформатор Україна.

Про викриття фейку повідомили фактчекери проєкту «Брехунець». Ознаки підробки повідомлення доволі очевидні, але можна мимохід сприйняти оголошення, як справжнє. Для того, аби цього не сталося, радимо завжди уважно перевіряти сторінки, які публікують подібні пропозиції.

Так, у Facebook на фейковій сторінці «Ощадбанку» заявляється, наче банк дарує готівку всім охочим. Для цього достатньо поділитися дописом, та обрати собі «щасливий номер» одного з 12 конвертів на картинки.

Проте, даних про такі розіграші немає на жодній офіційній сторінці банку, та на самому сайті. Також, акаунт, який розповсюджує дані про розіграш, також фейковий. На офіційній сторінці «Ощадбанку» 267 тисяч підписників, а у шахраїв – усього 21 читач. Також банк вказує контактні дані, адреси пошти та посилання на соцмережі, у той час як на сторінці з розіграшем нічого такого немає.

У підсумку, ніяких грошей ніхто не отримає. Ви можете ще й втратити власні кошти, якщо перейдете на небезпечне посилання, або в вас попросять «сплатити податковий збір, який потім повернуть». Не довіряйте неперевіреним даним, слідкуйте лише за офіційними джерелами та не натискайте на підозрілі посилання!

Раніше ми розповідали, що повітряні тривоги можуть стати довшими: в чому причина.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору