Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На “АрселорМіттал Кривий Ріг” “ожили” дві коксові батареї: що це означає для криворіжців

Третього жовтня на комбінаті “АрселорМіттал Кривий Ріг” розпочався процес введення в експлуатацію комплексу коксових батарей №№ 5, 6. Це обладнання не працювало з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу підприємства.

Як сказано у повідомленні, на комбінаті вже почали отримувати перший кокс з 6-ї батареї та завантажувати шихтою 5-ту. Зовсім скоро там зможуть виробляти для внутрішніх потреб підприємства близько 1300 тонн коксу щодоби.

Фактично збудовані з «нуля» коксові батареї №№ 5, 6 мають збільшену потужність з особливим технічним рішенням. Наприклад, використання на нових батареях сучасної технології попереднього трамбування та бездимного завантаження шихти дозволило свого часу покращити якість продукції та здешевити вартість коксу.

Також побудовано сучасну установку безпилової видачі коксу, встановлені газощільні двері удосконаленої конструкції, впроваджено спеціальну систему подачі азоту з метою ущільнення кришок та розтрубів стояків. Ці сучасні технології допомогли підприємству знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 1 600 тонн на рік. А це означає, що повітря у Кривому Розі стане чистішим, попри продуктивну роботу комбінату.

Як сказав машиніст трамбувально-виштовхувальної машини КЦ-1 Вадим Охріменко: “Це гарний знак для нас усіх. Настрій підіймається, з’являється надія на краще. Адже як обладнанню, так і людині –  без роботи важко».

Раніше Інформатор писав про те, що у зв’язку з запуском коксових батарей, через технологічні особливості пуско-зупинного режиму цих агрегатів, мешканці міста можуть спостерігати періодичні викиди в атмосферу жовтого кольору.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору