Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Досягнення ЗСУ перетворили Москву на найбільшого постачальника важкого озброєння для України” – “Wall Street Journal”

С перших днів війни саме військо рф мимоволі перетворилося на найбільшого “постачальника зброї” для України. І навіть зараз, коли наші західні партнери передають українським військовим усіляке сучасне озброєння, росіяни відступаючи, “щедро розкидуються” і БМП, і танками, і боєкомплектами, і іншою зброєю. Цей факт помітили західні ЗМІ.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Wall Street Journal.

Ось що вони пишуть: “Частина російської техніки була готова до негайного використання, а інша ремонтується для повернення на фронт. Танки, транспортні засоби та гармати, які занадто пошкоджені, щоб їх урятувати, розбираються на запчастини. Важливо те, що Росія також залишила велику кількість радянських стандартних артилерійських снарядів, які майже закінчилися в Україні. Ці трофеї сприяють посиленню українських військ, коли вони відвойовують частини східної Донецької області, включно з містом Лиман, і просуваються далі на схід до сусіднього Луганська. За останній місяць Київ повернув собі понад 4000 квадратних миль землі на сході, крім просування на півдні.

Один український батальйон “Карпатська Січ” захопив 10 сучасних танків Т-80 і п’ять 152-мм самохідних гаубиць 2С5 “Гіацинт” після входу в місто Ізюм минулого місяця, повідомив заступник начальника штабу Руслан Андрійко.

«У нас стільки трофеїв, що ми навіть не знаємо, що з ними робити», — сказав він. «Ми починали як піхотний батальйон, а зараз стаємо нібито механізованим батальйоном». Користуючись можливістю Україна захопила величезну кількість російського важкого озброєння.

«Росіяни більше не мають переваги у вогневій потужності. Перед наступом ми розбили всі їх артилерійські установки, а потім почали просуватися так швидко, що вони навіть не встигли заправити й зарядити свої танки», – розповів офіцер. «Вони просто втекли та залишили все».

Згідно з даними аналітики розвідки з відкритим кодом, у поєднанні зі зброєю, вилученою під час відступу Росії з Києва та інших частин північної України у квітні, ці нещодавні досягнення перетворили Москву на найбільшого постачальника важкого озброєння для України, значно випереджаючи США чи інших союзників за кількістю. Західна зброя, однак, зазвичай більш досконала та точніша”.

Найближчим підтвердженням сказаному є “придбання” бійців одного з підрозділів 121 бригади територіальної оборони. Як повідомляє Оперативне угрупування військ Кривий Ріг, росіяни так стрімко покидали свої позиції в Херсонській області, що залишили безліч трофеїв. Наші військові не розгубилися та прийняли ці «подарунки».

Танк російський став українським

Танк російський став українським

Росіяни бігли, залишивши зброю

Росіяни бігли, залишивши зброю

Тепер снаряди полетять у бік колишніх господарів

Тепер снаряди полетять у бік колишніх господарів

Раніше Інформатор писав про те, що бійці з Дніпропетровщини «затрофеїли» розпіарений «літаючий танк» росіян.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору