Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

П’ятиденна магнітна буря накриє Землю: як вберегтися

З 1 по 5 жовтня Землю накриє п’ятиденна магнітна буря. У багатьох людей цей період може негативно позначитися на здоров’ї та самопочутті, тому потрібно заздалегідь готуватися до магнітної бурі.

Інформатор розкаже як вберегтися від значного впливу магнітної бурі на ваше самопочуття. Зазначимо, що найбільший сплеск магнітної активності відбудеться 2 жовтня, – пише SWPC.

Магнітні бурі – це внутрішні реакції Сонця, викиди сонячної маси, спалахи на поверхні та інші дії, в результаті яких енергія розсіюється від Сонця в усіх напрямках, включаючи Землю; і стикаючись з його магнітосферою, він провокує геомагнітну активність, яка впливає на самопочуття людей.

Під час геомагнітної бурі, людина може відчувати такі симптоми:

  • Головний біль і мігрень;
  • Прискорене серцебиття;
  • Безсоння;
  • Загальне нездужання;
  • Підвищення або зниження тиску.

Поява цих симптомів пов’язана з тим, що під час магнітної бурі у людини в організмі починають утворюватися агрегати кровоносних тілець (тобто кров стає густішою). В результаті цього, організм починає страждати від нестачі кисню. Нестача кисню призводить до того, що починає реагувати мозок і нервові закінчення. Чим більше у людини здоров’я, тим менше кров’яних тілець у нього утворюється. До того ж, магнітні бурі можуть бути винуватцями тромбоутворення.

Як зменшити вплив магнітної бурі на організм?

  • відмовитися від вживання алкоголю, цигарок;

Раніше ми повідомляли, де у Кривому Розі зробити щеплення від коронавірусу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору