Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Земельну ділянку Приорільського заказника незаконно використовували для випасання худоби

45 гектарів земельної ділянки Приорільського заказника вартістю 40 мільйонів гривень незаконно віддали в оренду для нецільового призначення. Орендарі випасали на природоохоронній місцині худобу і скошували сіно. Але прокуратура повернула землю у власність держави.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прокуратуру Дніпропетровської області.

Ділянка розміром 45 гектарів відноситься до земель природно-заповідного призначення, розташованих на території Чернеччинської ОТГ, вартістю понад 40 млн грн.

Прокурори встановили, що Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області незаконно розпорядилося земельною ділянкою та надало землі площею майже 45 га, які мають особливу цінність для охорони навколишнього природного середовища, та знаходяться у межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Приорільський», в оренду фізичній особі для нецільового призначення – сінокосіння та випасання худоби.

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено в повному обсязі, договір оренди визнано недійсним, земельну ділянку природно-заповідного призначення повернули на користь держави.

Як виглядає засмічений побутовою хімією котлован у Дніпропетровській області, читайте – тут.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору