Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Гра у хованки” та таке інше: у мережі показали, як працюють українські зенітники

Роботу ППО українці здебільшого чують. Інколи бачуть її результати у вигляді уламків ворожих ракет, дронів чи навіть літаків. Але мало хто знає, як саме працюють зенітники. І це не дивно, бо сторонніх людей на пункт управління ППО ніхто не пускає.

Інформатор з посиланням на командування Повітряних Сил ЗСУ та заступника командира радіотехнічної батареї київської зенітної ракетної бригади Володимир Кліміна розповість та покаже, як військовослужбовці “грають з ворогом у хованки”, як відслідковують результати своєї праці, та взагалі, що відбувається там у “святій святих” захисту українського неба.

Володимир Клімін на передовій з перших днів дня повномасштабного російського вторгнення в Україну. Так сталося, що саме 24 лютого 2022 року він, вдруге став батьком. На другий день, зробивши вдома запас продуктів та води, подбавши про світломаскування, чоловік забрав з пологового будинку жінку з новонародженою донькою та відправився служити в ЗСУ.

Зараз він є офіцером захоплення військ ППО, завдання якого здійснити захоплення цілі та передати її на автоматичне супроводження. І якщо на початку вторгнення росіяни, за його словами, поводилися зухвало і навіть не ховалися, то зараз стали набагато обережнішими. Але це їх не рятує. Нашим зенітникам достатньо виявити лише крапку, щоб піймати ціль, та знищити її.

Раніше Інформатор писав про те, що 3 вересня українські ППО збили 5 з 5 ракет, якими атакували Дніпро.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору