Кривий Ріг До сайту

В Україні просять ввести вегетаріанські сухпайки для ЗСУ

Міноборони України багато років тому мало намір поступово переходити на харчування за стандартами, що наближені до армій країн НАТО. Однак під час війни деякі захисники зіткнулися з проблемами забезпечення свого харчування.

Реклама

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, днями на сайті електронних петицій інтернет представництва Президента України з’явилася петиція №22/147158-еп, в якій говориться про те, що є люди, які стояли на обороні країни, ті що лиш долучилися та ті, які планують це зробити. Деякі з них мають певні обмеження у виборі харчування, оскільки в багатьох ситуаціях залежить від того чим саме її забезпечить держава (свою роль грає складність або повна відсутність можливостей купівлі харчів та самостійного приготування). Тож введення до існуючих сухих пайків додаткових, що зможуть врахувати дані особливості, вирішать цю проблему, зокрема в умовах відсутності “кухні”, а саме в зонах безпосереднього виконання завдань.

Для кого та кому це потрібно

Реклама

Для прикладу візьмемо реалізацію цього в армії США: сухпай вегетаріанський американський військовий MRE (англ. “Meal, Ready-to-Eat”, “Їжа, готова до вживання”) з компонуванням вмісту Menu 11, 12, 13, 14 (Vegeterian). Дане різноманіття необхідне не для “об’їдання”, а для адекватного харчування, від якого залежить виконання військовими їх посадових обов’язків. Крім того, автор петиції вважає, що зараз для реалізації зазначених змін у харчуванні військових “немає значних перешкод”, тому що:

Що відомо про харчування військових

В перші дні повномасштабної війни українська армія зіткнулась не тільки з проблемами забезпечення військових харчуванням. Тож велика кількість закладів харчування переорієнтувалась на забезпечення потреб бійців і почала готувати їжу для них. Також об’єднались українці, які почали передавати продукти армії. Зараз механізм забезпечення їжею військових працює краще. Ті сили, що перебувають у місті, селі чи інших місцях дислокації мають польові кухні. А в умовах неможливості готувати їжу армія використовує сухпайки. Типовий український сухпай складається з: супу (на м’ясному бульйоні з додавання м’яса тварин), каші або квасолі, гороху, овочів (разом з м’ясом), чаю або кави, галет та сухарів, варення, спецій, приборів для їжі та пристроїв її нагрівання. Загалом більшість сухпайків мають подібні позиції.

Реклама

Раніше Інформатор писав про замальовки військового художника про побут на фронті.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Реклама