Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Червона вода: чим загрожує забруднення Інгульця для екології і мешканців Кривого Рогу

Після ворожого ракетного удару по гідротехнічній споруді Карачунівського водосховища частину міста почала заливати вода з річки Інгулець. Фахівцям аварійних служб вдалося стабілізувати ситуацію, але повторні російські атаки погіршили ситуацію. Наразі, колір води у річці став червоним.

Інформатор запитав у відомого криворізького еколога Антона Петрухина, яку загрозу несе зміна забарвлення Інгульця, а саме насичення води рудою.

“Для питної води для криворіжців наслідків не буде через те, що водозабір відбувається вище дамби, а рудний пил йде вниз за течією. Вплив з’явиться, якщо розповсюдження перейде і на Карачунівське водосховище, але це мало ймовірно”, – заспокоїв фахівець.

“Для флори і фауни наслідки звісно будуть і крім того частина рудних часточок затримається у мулу на дні річки. Крім того можливе часткове забруднення ґрунтів, як біля берегів, так і біля систем зрошення”, – додає Антон Петрухін.

Але на жаль, ми не можемо знати всіх обставин і не можемо оцінити чи можливо було в тій ситуації швидко привести іншу породу, яка не мала б таких наслідків, – говорить еколог.

Росія продовжує терор мирного населення Кривого рогу третій день поспіль обстрілюючи критичну інфраструктуру міста.

Але криворіжці міцні люди і ми все витриваємо і здолаємо окупанта.

Раніше Інформатор писав про те, що через обстріл росіянами Кривого Рогу частина міста перетворилася на «Венецію»

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

 

Нагору