Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Над Дніпропетровською областю збито 7 крилатих ракет

Над вечір 11 вересня російські війська завдали масового ракетного удару по Україні. Більшу частину ракет випустили на територію Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука.

Як пише Лукашук: “Сьогодні ввечері по Дніпропетровській області з акваторії Чорного моря було зроблено масований ракетний удар. За інформацією ПвК «Схід», застосовано 11 ракет, збито – 7 над Дніпропетровщиною та 2 – над Полтавщиною. Внаслідок удару частково зникло світло у Синельниківському, Павлоградському, Новомосковському районах. Нині всі екстрені служби, місцеве самоврядування, військова адміністрація працюють у посиленому режимі над відновленням електропостачання. У частині громад, наприклад у Першотравенську, світло вже є”.

Щодо нічного “прильоту” у Дніпро, то його наслідки, за словами Лукашука, такі: пошкоджено 15 об’єктів, 33 житлових будинки, 4 адмінустанови, 11 автівок, торговельний та бізнес-центри, котельню. Для розуміння, аби розібрати завали тільки від однієї зруйнованої двоповерхівки, рятувальникам й комунальникам довелось перетягати 280 тонн брухту.
Під час обстрілів в Дніпрі постраждало троє: 37-річна жінка та 27-річний чоловік, найтяжче – 72-річний чоловік. Він ушпиталений у тяжкому стані.

Крім того, вдень мешканці області чули два вибухи. Опівдні ПвК «Схід» збило ворожу ракету «Калібр» над Дніпропетровщиною. Цей вибух громадяни чули першим. Вже збита ракета змінила курс й впала на околицях Раївської громади. Це – другий вибух, який чули люди.

На місці падіння утворилась вирва, завглибшки в 5 метрів. Ідентифікувати безпечні уламки буде поліція.

Вечорі з «Ураганів» ворог обстріляв Синельниківський район. Попередньо, двоє людей загинуло, одну 19-річну дівчину поранено. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Пізніше – ще один «приліт» у Зайцівську громаду. Інформація щодо обсягу руйнувань з‘ясовується.

В інших районах Дніпропетровщини – без надзвичайних подій.

Радіаційний фон в області – в нормі.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає центр Дніпра, куди влучила російська ракета.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору