Кривий Ріг До сайту

Готуємо смачну закуску: домашній печінковий паштет

Домашній печінковий паштет – проста закуска, яку можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл. Подавати таку страву можна не лише як самостійну, а й можна намастити на скибочку хліба, крекера або лаваша, загорнувши все в рулет і порційно порізати, прикрасивши зеленню та скибочками лимона або огірка.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати печінковий паштет прямо удома з якісних продуктів.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Підготуйте овочі та печінку. Щоб печінка не гірчить, її потрібно вимочити в воді або молоці хвилин 20. Також гарненько огляньте її, якщо є жовтувато-зеленуваті плями на поверхні, це означає, що розлилася жовч, такі частини краще видалити. Овочі очистіть від шкірки, вимийте. Масло вершкове дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі.

Печінку відкиньте на сито, щоб пішла зайва волога. Розігрійте олію та обсмажте печінку до готовності.

Реклама

Цибулю і моркву поріжте на не великі шматочки, обсмажте на іншій сковороді на олії до готовності.

З’єднайте печінку з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте пару пучок мускатного горіха. Перекрутіть через м’ясорубку два-три рази печінку з овочами, поки паштет не стане однорідним.

Додайте м’яке вершкове масло в теплий паштет. перемішайте добре, щоб масло повністю розчинилося.

Реклама

Готовий паштет розкладіть по банках, накрийте кришками та відправте в холодильник на 2 годину. Печінковий паштет класичний готовий! приємного!

Раніше ми писали рецепт оладків для файної господині.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Реклама
Євгенія Глубінок