Домашній печінковий паштет – проста закуска, яку можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл. Подавати таку страву можна не лише як самостійну, а й можна намастити на скибочку хліба, крекера або лаваша, загорнувши все в рулет і порційно порізати, прикрасивши зеленню та скибочками лимона або огірка.
Інформатор пропонує приготувати печінковий паштет прямо удома з якісних продуктів.
Інгредієнти:
- Печінка Куряча – 700 г
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вершкове Масло – 150 г
- Сіль – до смаку
- Перець Чорний Мелений – до смаку
- Мускатний Горіх – дрібка
- Олія – 50 мл
Спосіб приготування:
Підготуйте овочі та печінку. Щоб печінка не гірчить, її потрібно вимочити в воді або молоці хвилин 20. Також гарненько огляньте її, якщо є жовтувато-зеленуваті плями на поверхні, це означає, що розлилася жовч, такі частини краще видалити. Овочі очистіть від шкірки, вимийте. Масло вершкове дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі.
Печінку відкиньте на сито, щоб пішла зайва волога. Розігрійте олію та обсмажте печінку до готовності.
Цибулю і моркву поріжте на не великі шматочки, обсмажте на іншій сковороді на олії до готовності.
З’єднайте печінку з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте пару пучок мускатного горіха. Перекрутіть через м’ясорубку два-три рази печінку з овочами, поки паштет не стане однорідним.
Додайте м’яке вершкове масло в теплий паштет. перемішайте добре, щоб масло повністю розчинилося.
Готовий паштет розкладіть по банках, накрийте кришками та відправте в холодильник на 2 годину. Печінковий паштет класичний готовий! приємного!
Раніше ми писали рецепт оладків для файної господині.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.