Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чорно-білий Кривий Ріг: як виглядала вулиця Володимира Великого 40 років тому

Вулиця Володимира Великого – вулиця в центрі Саксаганського району. До часів декомунізації носила назву – Мелешкіна. 

У 2016 році вулицю Мелешкіна перейменували на честь державного діяча та полководця, Великого князя Київського, Хрестителя Русі Володимира Великого, – пише Інформатор.

Розбудова вулиці розпочалася у 60-80-х роках. Після декомунізації, на площі біля палацу культури “Саксаганський” з’явився пам’ятник Володимиру Великому. Але як виглядала вулиця під час забудови 40 років назад?

Інформатор з посиланням на “Криворізьку старовину” проведе вас вулицею Володимира Великого, коли там ще не було великої кількості магазинів, кафе і яскравих рекламних бордів.

Вид з даху Саксаганського райкому на вулицю Володимира Великого та сквер перед школою-інтернатом №7 (зараз на цьому місці церква). На задньому плані помітно будівництво баштового копра шахти «Східна» (добудують 1989 року) РУ ім. Кірова та відсипання великого відвалу Глієватського кар’єру ЦГЗК за допомогою конвеєрного відвалоутворювача ЖЗТМ. Фото: осінь 1988 року.

Вулиця Володимира Великого. Зона відпочинку між будинками №17, №17а, №19. Зараз на цьому місці знаходяться магазини. Травень 1985 року.

1980-ті роки.

1980-ті роки.

Вид з готелю “Київ” на вул. Володимира Великого. Літо 1996 року.

Жилмасив ім. Кірова. Вулиці Володимира Великого та Генерала Радієвського. Вид з швейної фабрики. Фото 1980-х років.

 

Нагору