Кривий Ріг До сайту

Французька кухня вдома: готуємо кіш з куркою та грибами

Відкритий французький пиріг з пісочного тіста з начинкою з курячого філе і грибів з цибулею, а також з вершково-сирною заливкою. Кіш з куркою і грибами виходить смачним і ситним.

Реклама

Інформатор рекомендує приготувати цю страву і відчути гастрономічний колорит Франції.

Інгредієнти:

Реклама

           Для тіста:

 

Для заливки:

Реклама

Спосіб приготування:

Підготуйте необхідні інгредієнти  для пирога кіш з куркою і грибами.

Куряче філе заздалегідь відваріть до повної готовності і дайте йому повністю охолонути.

Реклама

Для приготування пісочного тіста в чашу кухонного комбайна або в миску просійте борошно з сіллю. Додайте кубики холодного вершкового масла. Швидкими рухами розітріть масло з борошном в крихту.

Влийте холодне молоко.

Швидко замісити тісто. Пісочне тісто вимішувати не потрібно. Як тільки воно почне збиратися в грудку, припиняйте заважати.

Реклама

Готове тісто розкачайте і викладіть у форму (діаметром 22-24 см). Наколи поверхню тіста виделкою і відправте його в морозилку на 15-20 хвилин.

Після цього випікайте основу для пирога в розігрітій духовці при 180 градусах 15 хвилин.

Приготуйте грибну начинку для пирога кіш. Лук наріжте дрібно, печериці наріжте невеликими скибочками.

У невеликій кількості рослинного масла обсмажте цибулю протягом 5 хвилин.

Додайте печериці і готуйте їх до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Також додайте сіль і перець за смаком. Обсмажити все разом ще 5 хвилин.

В самому кінці додайте в грибну начинку дрібно рубаний кріп, перемішайте і вимкніть нагрів. Дайте грибний начинці повністю охолонути.

Приготуйте заливку. Вершки змішайте з яйцями, сіллю і перцем.

Сир натріть на дрібній тертці і додайте в вершково-яєчну суміш.

Зберіть кіш з куркою і грибами. Відварене куряче філе наріжте скибочками і викладіть на спечену основу з пісочного тіста.

Слідом викладіть остиглу грибну начинку.

Потім залийте вершково-сирною сумішшю і розподіліть її, якщо потрібно, лопаткою по всій поверхні.

Зверху періг, за бажанням, можна прикрасити дольками томату.

Запікайте кіш з куркою і грибами в духовці при 180 градусах близько 25-30 хвилин. Начинка повинна схопитися і підрум’янитися.

Кіш з куркою і грибами подавайте в теплому або охолодженому вигляді. Найкраще доповнити киш салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна