Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стали більше розмовляти українською і відмовились від російської музики: оприлюднили результати опитування українців

Через шість місяців війни українці стали частіше розмовляти в побуті українською мовою, відмовлятися від російських музики і серіалів.

Про це свідчать результати опитування групи “Рейтинг“, проведеного напередодні Дня Незалежності, – передає Інформатор.

Три чверті українців вважають, що Україна розвивається в правильному напрямку, протилежної думки дотримуються всього 13% жителів країни.

93% українців впевнені, що Україна зможе відбити напад РФ, проте близько 60% жителів країни вважають, що для перемоги необхідно півроку-рік або навіть більше. У перемогу за кілька місяців вірять 20% учасників опитування.

У 2022 році значно зріс відсоток тих, хто підтримав би проголошення незалежності України, якби такий вибір стояв сьогодні.

51% опитаних зазначив, що розмовляє вдома українською, третина – двома мовами, 13% – російською. Більш ніж половина жителів півдня і Сходу країни двомовні, близько чверті – російськомовні. 

Понад 40% опитаних перестали дивитися російські серіали. В цілому майже 70% не дивилися російські серіали за останні півроку, і ця цифра зросла втричі. Тільки 15% людей продовжують дивитися російські серіали. Понад 40% опитаних перестали слухати російську музику, ще 18% не слухали її і раніше. В цілому майже 60% українців не слухали російську музику протягом останніх півроку, і ця цифра зросла майже в п’ять разів. 

Все Буде Україна !

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна

Нагору