Кривий Ріг До сайту

Закрутки на зиму: готуємо екзотичні помідори по-корейські

Сезон помідорів у самому розпалі, саме час зайнятися заготівлею томатів на зиму.

Реклама

Інформатор радить Вам, скористатись нагодою та приготувати незвичайні помідорки до Вашого столу зимою.

Інгрідієнти :

Реклама

Спосіб приготування :

Великі помідори ріжемо великими часточками. Маленькі помідори просто розрізаємо навпіл.

Готуємо овочеву заправку для помідорів.

Реклама

Солодкий і гострий перці очищаємо і крупно нарізаємо.

Перці, часник, зелень і сіль викладаємо в комбайн і подрібнюємо до стану кашки.

З’єднуємо помідори з овочевою заправкою. Додаємо цукор (не весь відразу, кількість залежить від того, наскільки солодкі помідори) і оцет. Акуратно перемішуємо помідори і даємо постояти хвилин 20-30.

Реклама

За півгодини помідори виділять багато соку.

Зараз саме час спробувати на сіль і цукор. Розсіл повинен бути солонішим, ніж ви любите, тому що помідори ще “візьмуть” на себе сіль. Якщо потрібно, відрегулюйте кількість солі і цукру на свій смак.

Банки вимиваємо, ставимо в холодну духовку догори дном і стерилізуємо при 90-100 градусах 20 хвилин.

Реклама

Щільно заповнюємо сухі стерильні банки помідорами з соком, що виділився.

Банки з помідорами по-корейськи прикриваємо (нещільно) кришками і стерилізуємо в каструлі. Заливаємо банки холодною водою по плечики. Банки об’ємом 0,5 л стерилізуємо 5-6 хвилин після закипання води (літрові банки – 10-12 хв).

Після стерилізації щільно закриваємо банки кришками і ставимо під теплу ковдру повільно остигати. У мене на це йде приблизно 2 дні.

З такої кількості овочів виходить 11 баночок по 0,55 л. дуже смачна гостра закуска на зиму!

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна