Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як склалася доля найсильнішої дівчини світу з Кривого Рогу

Криворіжці неймовірні і по праву носять звання сталевих. Не дарма, саме у Кривому Розі народилася найсильніша дівчинка Варвара Акулова, яка неодноразово потрапляла до книги рекордів Гіннеса.

30 років тому у Кривому Розі в сім’ї циркових артистів народилася Варвара Акулова. Коли дівчинці було лише два тижні, тато почав тренувати немовля. У Варвари замість звичайних дитячих іграшок були болти, замотані у тканину, – розповідає Інформатор.

У чотири роки Варвара вийшла на перші змагання з паверліфтингу, де змагалися дорослі атлети, і в сумі трьох вправ – присідання, жим та тяга – показала результат 92,5 кілограма. За півроку це було вже 105 кг. Незабаром маленька Варвара стала зіркою на всіх місцевих криворізьких змаганнях з важкої атлетики та паверліфтингу. Разом з тим дівчинка виступала в циркових виставах, до того ж була відмінницею у школі.

Про неї знімали фільми українські та закордонні телекомпанії. Вона стала кумиром у країнах Латинської Америки, де у тренажерних залах висіли плакати з її зображенням. “Надія спорту”.

У 14 років Варя Акулова виконала норматив майстра спорту з важкої атлетики. У 8 років її ім’я було вперше занесено до Книги рекордів Гіннеса, в 14 років — вдруге.

Після закінчення школи Варвара Акулова поїхала з Кривого Рогу, закінчила Київський інститут фізкультури із двома червоними дипломами: бакалаврат та магістратуру. Працює тренером у столичному фітнес-клубі.

Інформатор поспілкувався з Варварою Акуловою і дізнався, як пройшло циркове дитинство дівчини і чим зараз займається 30-річна силачка.

“Дитинство пройшло по цирковому – сміється Варя, – постійні роз’їзди, подорожі та батьки намагалися сильно мене не відволікати віл навчального процесу та їздити перед усім влітку. Як вступила до університету, так і закінчила їздити з батьками з цирковими виставами, вони продовжили з моєю молодшою сестрою. Зараз я треную людей. Вже 12 й рік поспіль. В цей важкий для країни час я знаходжусь в тимчасовому захисті за кордоном, де продовжую свою тренерську діяльність”, – розповіла Варя.

-Чи є бажання знову виступати в цирку?

“Повернутися до цирку чи спорту нема бажання, тільки гарна ностальгія. Я виросла з цього і моє життя трансформувалося. Я хороший тренер і це зараз мені приносить велике задоволення”, – ділиться Варвара Акулова.

Архівне фото сім’ї Акулових. Маленька Варя займається на тренажерах для дорослих

Архівне фото сім’ї Акулових. Варвара тримає важкі гирі волоссям

Архівне фото сім’ї Акулових. Тато завжди підтримував свою сильну доньку

Архівне фото сім’ї Акулових. Вся сім’я Акулових тримається на Варі

Варвара Акулова з татом і матір’ю виступає в шоу Україна має талант. 2009 рік

Раніше ми розповідали про криворізького короля бургерів, який підкорив Америку.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору