Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Жінки яких професій за дипломом до 1 жовтня повинні встати на військовий облік

Жінки певних професій до 1 жовтня повинні встати на військовий облік. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на брифінг Народного депутата члена комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського.

За його словами, “військовий обов’язок жінок не є чимось новим для України. За часів Радянського союзу та Незалежності України жінки певних професій, які отримали саме професійну освіту за відповідним фахом, з документами, що підтверджують рівень кваліфікації, перебувають на військовому обліку”. До прикладу, це професії, зв’язані з медициною, засобами зв’язку, IT-технологіями, приготуванням їжі, та інші. Усього сім основних професій і 14 спеціальностей.

Депутат підкреслив, що  “якщо ці жінки не стануть на військовий облік, то жодних негативних наслідків до них не буде застосовуватися. Хоча за це передбачена адміністративна відповідальність. У майбутньому, думаю, що у випадку ухиляння від постановки на військовий облік можуть бути застосовані такі примусові заходи до таких людей, які будуть системно ухилятися від виконання таких нормативно-правових актів”.

Раніше Інформатор писав про те, що жінок братимуть на військовий обік тільки з їх згоди, та про те, в яких випадках військовозобов’язана жінка може отримати відстрочку від призову.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору