Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні запустили чатбот, який допоможе дізнатися інформацію про близьких у полоні

Під час війни багато українців втрачають зв’язок зі своїми близькими, які знаходяться у лавах ЗСУ, зхищючи нашу свободу на фронті. Коли їх, на щастя, немає у списках загиблих, залишється шанс, що вони опинилися у полоні. Тоді з’являться надія на варіант обміну військовополоненими.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України, спеціально для таких людей, в Україні у Telegram запустили який допоможе дізнатися інформацію про близьких у полоні.
У цьому чатботі достатньо лише надати необхідну особисту інформацію та повідомити прізвище, ім’я та по-батькові людини, долю якої намагаєтесь з’ясувати. Протягом 15 хвилин опрацьовуються та надаються найсвіжіші дані, які є у розпорядженні Національного інформаційного бюро, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, інших відомств, а також Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні запрацювала «гаряча лінія» щодо пошуку загиблих у війні з Росією українців.

Альона Свірідова

Нагору