Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сім’ї на вечерю: готуємо картопляну піцу-запіканку

Піца з напівфабрикату, да ще й кожного дня смачний, але не дуже корисний варіант для вечері. Тим більше, коли на дворі серпень і море овочів дає нам змогу харчуватися і смачно, і корисно.

Тому замість пици звичайної Інформатор пропонує приготувати пицу з картоплі і кабачків.

Продукти

  • 3-4 шт картоплі (375г).
  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі.
  • 2 помідори. (250г).
  • 1 невеликий кабачок(можна замінити мороженою зеленою квасолею).
  • 200-300 г фаршу (можна курку, шинку, ковбасу).
  • Сіль, червоний, чорний перець за смаком.
  • 200-250 мл молока.
  • 3-4 яйця.
  • 100 г сиру.
  • Приправи та спеції за смаком.

Приготування

Картоплю почистити від шкірки, вимити і порізати тонкими кружальцями 2-3 мм. Вимити кабачок, помідори і зелену цибулю. Помідори і кабачок порізати кружальцями, цибулю не дуже дрібно. Приготувати м’ясні продукти. Нагріти духовку до 200 градусів.

Збити яйця, додати молоко і натертий сир. Трохи посолити. Форму змастити маслом. Викласти шар картоплі.

Потім м’ясо, посолити поперчити.

Потім кабачок, потім помідори і зелену цибулю. Залити яєчно-молочно-сирною сумішшю.

Випікати 50-55 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності прикрити пергаментом або фольгою.

Подавати на стіл гарячою.

Про те, як закрити на зиму молоду капусту, Інформатор писав рніше.

Альона Свірідова

Нагору