Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні з’явився мобільний додаток, що повідомляє про наближення до міни

В Україні з’явився мобільний додаток, завдяки якому можна переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, отримати попередження у випадку наближення до небезпечного об’єкта, а також – повідомити рятувальників про вибухові чи підозрілі предмети.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Називається він “MineFree» (Без мін). Додаток розроблений волонтерами благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як написано на сайті державної служби України з надзвичайних ситуацій, з початку російської агресії працівниками ДСНС вилучено більше ніж 176 тисяч  вибухонебезпечних предметів на території нашої держави. Однак, попри зусилля рятувальників, понад 30% території України зараз вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями. Щодня мешканці міст і селищ наражаються на небезпеку через залишену або використану ворогом вибухонебезпечну зброю на вулицях, узбіччях, лісах, полях, річках, озерах тощо. Багато людей повертаються у рідні домівки та місця, однак умови життя змінилися, і про це необхідно пам’ятати.

Завдяки застосунку «MineFree», кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість:

– переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС.

– отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об’єкта.

– ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів.

– повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів у застосунку розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. Ця інформація відразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування ДСНС і подальше знешкодження таких предметів.

Більше про весь функціонал можливо дізнатися з сайту

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні запустили додаток для жінок, які потерпають від домашнього насильства.

Альона Свірідова

Нагору