Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Який стан мешканців Херсонщини постраждалих від ворожої протитанкової ракет під час евакуації

1 серпня окупанти поцілили по евакуаційному мікроавтобусу, який вивозили мирних мешканців із селища Старосілля Херсонської області до Кривого Рогу. Орки вдарили по людям з керованої протитанкової ракети.

Вчора і сьогодні криворізькі лікарі продовжували боротьбу за життя п’ятьох поранених, – повідомляє Інформатор з посиланням на голову ВА Кривого Рогу Олександра Вілкула.

Окупанти точно знали, що це цивільний автобус і в ньому мирні люди. На місці загинуло двоє людей – водій і його донька. З місця трагедії поранених під обстрілами евакуювали героїчні бійці нашої криворізької 17-ї танкової бригади. Один цивільний помер пiзнiше під час транспортування до лікарні. Інших п’ятьох поранених вдалося евакуювати до Кривого Рогу в “Тисячку”.

У всіх постраждалих важкі мінно-вибухові травми, а у трьох ще й сильні опіки. Як виявилося, четверо людей – це одна сім’я: мама 55 років, батько 53 роки і двоє синів по 35 років. Ще одна поранена – жінка 63-х років, чий син загинув там на місці. Найбільш важкі опікові травми отримала мама та один з її синів – у неї до 50% опіків, у нього – до 40% опіків. Всі поранені були прооперовані лікарями “Тисячки”.

Одночасно проводилися протишокові заходи. Лікарі зробили все можливе. У тих, хто отримав опіки – ці місця були закриті ксеношкірою. Також оперативно був наданий вертоліт аеромобільної допомоги. На ньому мама двох синів була відправлена до Києва в опіковий центр для надання подальшої допомоги. Інші поранені зараз знаходяться в реанімації, стан важкий, але стабільний. Їм надається все необхідне лікування.

Молимося за одужання поранених.

Олена Шевченко

 

Нагору