Кривий Ріг До сайту

Сезон закруток: готуємо хрусткі огірки з гірчицею

Кінець липня – активна пора огірків. Коли врожаю вдосталь, саме час починати заготівлі на зиму. 

Реклама

Інформатор пропонує вам рецепт хрустких пряних огірків, які можна як консервувати, так і їсти маринованими одразу.

Інгредієнти:

Реклама

Приготування

Промиваємо огірки, розрізаємо з кінчиків на 4 частини, серединка повинна бути цілою.

Змішуємо олію з оцтом і цукром, перцем, гірчицею і подрібненим часником.

Реклама

Залишаємо масу на 3 години, періодично перемішуючи її.
Розкладаємо огірки по банкам, заливаємо маринадом в якому маринували і стерилізуємо 15 хвилин, закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати.

В принципі, такі огірочки без консервації ви можете готувати постійно – салат виходить гострим і дуже смачним, зберігатися в холодильнику кілька діб.

Олена Шевченко

Реклама