Кінець липня – активна пора огірків. Коли врожаю вдосталь, саме час починати заготівлі на зиму.
Інформатор пропонує вам рецепт хрустких пряних огірків, які можна як консервувати, так і їсти маринованими одразу.
Інгредієнти:
- огірки, 4 кг;
- цукор і вода, по 1 склянці;
- сіль, 3 ст.л;
- гірчиця суха, 40 г;
- перець, 20 г;
- оцет звичайний, 1 склянка;
- олія соняшникова, 1 склянка;
- часник, головка.
Приготування
Промиваємо огірки, розрізаємо з кінчиків на 4 частини, серединка повинна бути цілою.
Змішуємо олію з оцтом і цукром, перцем, гірчицею і подрібненим часником.
Залишаємо масу на 3 години, періодично перемішуючи її.
Розкладаємо огірки по банкам, заливаємо маринадом в якому маринували і стерилізуємо 15 хвилин, закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати.
В принципі, такі огірочки без консервації ви можете готувати постійно – салат виходить гострим і дуже смачним, зберігатися в холодильнику кілька діб.
Олена Шевченко