Кривий Ріг До сайту

Як під час війни отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою

Через військову агресію, розв’язану російською федерацією, багато українців змушені були залишити домівки. Вони зіткнулись не тільки з погіршенням стану фізичного та психічного здоров’я, а й з матеріальними проблемами, які, у поєднанні з втратою роботи чи житла, набули для багатьох критичного значення. Для тих, хто потребує медикаментозного лікування, працює програма “Доступні ліки”, завдяки якій пацієнти можуть отримувати препарати безоплатно або з невеликою доплатою. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг с посиланням на Інформатор Україна і Мінистерство охорони здоров’я України.

Загалом державна програма відшкодування, як і до війни розповсюджується на 401 лікарський засіб:

Реклама

Для того, щоб почати отримувати «доступні ліки» під час війни, пацієнту необхідно:

Лікар проведе огляд, призначить необхідне лікування, зокрема й медикаментозне;

Далі – лікар виписує власне рецепт на потрібні пацієнту ліки. Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою “Доступні ліки” детальніше – за посиланням. З цим рецептом  – паперовим або електронним – пацієнт може звернутися до аптеки, яка має договір з НСЗУ на відпуск ліків, і отримати безоплатні препарати. Знайти найближчу таку аптеку можна за телефоном 16-77.

Реклама

Ще одна можливість отримати ліки безоплатно – звернутись до пунктів видачі ліків, які розповсюджують їх як гуманітарну допомогу. Щоб дізнатися адресу такого найближчого пункту, слід звернутися до регіонального підрозділу охорони здоров’я.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні антибіотики продаватимуть тільки за рецептом.

Реклама