Кривий Ріг До сайту

Готуємо по українські: гречаники

Як би нам інколи не хотілося поласувати чимось екзотичним, рідна українська кухня для справжнього українця здається смачнішою. Да, і як стверджують дієтологи, для здоров’я кориснішою.

Реклама

Сьогодні Інформатор пропонує приготувати класичні українські гречаники – страву з вареної гречки та фаршу, де пропорції вирішує сама господиня.

Українські гречаники

Реклама

Продукти

один кілограм м’яса;

300 грам вареної гречки;

Реклама

2 свіжих курячих яйця;

одна велика головка ріпчастої цибулі;

спеції і сіль – за смаком.

Реклама

для заливки

один стакан томатного соусу;

одна головка ріпчастої цибулі.

Реклама

Приготування

М’ясо перекручуємо на м’ясорубці.

У миску з м’ясним фаршем додаємо два курячих яйця, які бажано заздалегідь трохи збити виделкою в іншому посуді.

Одну велику головку ріпчастої цибулі добре подрібнюємо  і перекладаємо в фарш.

Додаємо в миску з фаршем улюблені спеції, сіль за смаком і ретельно перемішуємо.

В останню чергу перекладаємо в миску заздалегідь зварену розсипчасту гречану кашу. Я часто готую таку страву, використовуючи гречану кашу, яка залишилася з вечері: тоді і часу на приготування йде зовсім небагато.

Коли фарш добре вимішали, приступаємо до формування гречаників.

Формуємо досить-таки великі котлети довгастої форми, перекладаємо їх відразу в форму для запікання.

Для заливки заздалегідь обсмажити на олії головку дрібно нарізаної ріпчастої цибулі.

Для заливки знадобиться томатний соус. Для цього можна використовувати покупний, можна розвести в 250 мілілітрах води 50 грам томатної пасти, а можна скористатися домашніми заготовками.

Розкладаємо зверху на гречаники обсмажену до золотистого кольору цибулю, заливаємо томатним соусом.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо 40-50 хвилин. При бажанні, можете прикрити фольгою.

Готову страву подаємо на стіл, посипавши будь-якою зеленню.

Про те, як приготувати малосольні огірочки, Інформатор  писав раніше.

Альона Свірідова