Як би нам інколи не хотілося поласувати чимось екзотичним, рідна українська кухня для справжнього українця здається смачнішою. Да, і як стверджують дієтологи, для здоров’я кориснішою.
Сьогодні Інформатор пропонує приготувати класичні українські гречаники – страву з вареної гречки та фаршу, де пропорції вирішує сама господиня.
Українські гречаники
Продукти
один кілограм м’яса;
300 грам вареної гречки;
2 свіжих курячих яйця;
одна велика головка ріпчастої цибулі;
спеції і сіль – за смаком.
для заливки
один стакан томатного соусу;
одна головка ріпчастої цибулі.
Приготування
М’ясо перекручуємо на м’ясорубці.
У миску з м’ясним фаршем додаємо два курячих яйця, які бажано заздалегідь трохи збити виделкою в іншому посуді.
Одну велику головку ріпчастої цибулі добре подрібнюємо і перекладаємо в фарш.
Додаємо в миску з фаршем улюблені спеції, сіль за смаком і ретельно перемішуємо.
В останню чергу перекладаємо в миску заздалегідь зварену розсипчасту гречану кашу. Я часто готую таку страву, використовуючи гречану кашу, яка залишилася з вечері: тоді і часу на приготування йде зовсім небагато.
Коли фарш добре вимішали, приступаємо до формування гречаників.
Формуємо досить-таки великі котлети довгастої форми, перекладаємо їх відразу в форму для запікання.
Для заливки заздалегідь обсмажити на олії головку дрібно нарізаної ріпчастої цибулі.
Для заливки знадобиться томатний соус. Для цього можна використовувати покупний, можна розвести в 250 мілілітрах води 50 грам томатної пасти, а можна скористатися домашніми заготовками.
Розкладаємо зверху на гречаники обсмажену до золотистого кольору цибулю, заливаємо томатним соусом.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо 40-50 хвилин. При бажанні, можете прикрити фольгою.
Готову страву подаємо на стіл, посипавши будь-якою зеленню.
Про те, як приготувати малосольні огірочки, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова