З настанням зими знову хочеться поринути у літо. Тому, щоб захопити трохи тепла на зиму, пропонуємо приготувати яскраве варення з абрикосів і апельсину. А родзинкою цього рецепту стануть кісточки.
Щоб холодними зимовими вечорами у вас о чаю було смачне варення, Інформатор ділиться рецептом смачного варення, у якому використовуються чищені кісточки абрикосу.
Інгредієнти:
Абрикоси – 1,5 кг
Цукор – 1 кг
Апельсин – 1 шт.
Приготування:
Готуємо абрикоси. Фрукти необхідно промити і просушити.
Далі слід видалити кісточку, а половинки абрикос скласти в окремий посуд. Якщо абрикоси занадто великі їх можна нарізати четвертинками. Кісточки не викидаємо, а складаємо в окремий посуд.
Потім апельсин потрібно нарізати шматочками і подрібнити в блендері.
Наступний крок – викладаємо підготовлені компоненти шарами. У каструлю з товстим дном відправляємо частину абрикос, присипаємо цукром і викладаємо частину подрібненого апельсина. Повторюємо шари.
Даємо постояти фруктам 2 години, щоб вони віддали сік. Можна прикрити каструлю рушником або газетою.
Тим часом розбиваємо кісточки абрикосів і дістаємо ядра. Щоб уникнути гіркоти, краще почистити ядра кісточок від шкірки.
Потім варимо варення в три прийоми. Спочатку сиропу даємо закипіти на помірному вогні і знімаємо пінку. Потім даємо охолонути 2 години і знову доводимо до кипіння. Даємо охолонути, додаємо чищені ядра від кісточок і знову кип’ятимо. Тепер вже протягом 10 хвилин.