Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи буде тепло: як у Кривому Розі готуються до опалювального сезону

Мешканці Кривого Рогу з острахом чекають на прихід зими і початок опалювального сезону. У Кривому Розі повним ходом іде підготовка до холодів: ремонтуються покрівлі будинків, замінюють теплові мережі, підготовлюють котельні.

Як повідомляють у міській адміністрації у Кривому Розі до 31 серпня основні роботи з підготовки до опалювального сезону будуть виконані, – передає Інформатор.

У Кривому Розі підприємства тепло-водо та газопостачання, бюджетна сфера, управителі, підприємства-перевізники, комунальні підприємства продовжують підготовку міської інфраструктури до початку нового опалювального сезону в умовах воєнного стану.

“На сьогодні ми розуміємо, що основні обсяги робіт до 31 серпня будуть завершені своєчасно. А це – ремонт та ревізія системи централізованого опалення у житлових будинках; промивка, випробування та заміна трубопроводів централізованого опалення, водопостачання та водовідведення, а також ремонт покрівлі у 395 житлових будинках”, – наголосив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Разом з тим, керівник міста акцентував увагу на проблемі своєчасних розрахунків мешканців за спожиті теплоносії. «Достатньо складна ситуація, адже для того, щоб міняти мережі, крани та багато інших моментів враховувати, щоб новий опалювальний сезон відбувся стабільно та чітко, як зазвичай у Кривому Розі – потрібен фінансовий ресурс. Тому, складність початку та проходження опалювального сезону – і це ключовий момент – заборгованість жителів за минулий період, яка складає на сьогодні більше 700 млн грн».

У рамках підготовки до опалювального періоду у Кривому Розі підприємствами теплопостачання заплановано підготувати 98 котелень різних форм власності, провести випробування теплових мереж – 633 км, виконати заміну теплових мереж в обсязі 15 км та відновити теплову ізоляцію загальною протяжністю 17 км.

Також, заплановано виконати підготовку об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства: ремонт та заміну мереж загальною кількістю близько 20 км, підготувати водопровідні каналізаційні споруди в кількості 33 одиниці.

Олена Шевченко

Нагору