Кривий Ріг До сайту

Шедеври української кухні: готуємо буковинський борщ без капусти

Більшість з нас вважає, що капуста є обов’язковим інгредієнтом українського борщу. Але Україна – країна велика і у кожному регіоні його готують по різному. До прикладу, на Буковині, де проживає понад 6 національностей, капусту у борщ не кладуть зовсім і борщем від цього він бути не перестає.

Реклама

Інформатор пропонує саме цей дуже незвичний, але приголомшливо смачний варіант українського національного кулінарного символу.

Борщ буковинський

Реклама

Продукти

Яловичина – 1 кг;

Буряк – 250 г;

Реклама

Цибуля – 1 шт;

Морква – 1 шт.;

Картопля – 300 г;

Реклама

Томати – 200 г;

Цукор – 20 г;

Смалець – 40 г;

Реклама

Часник – 3 зубчики;

Лавровий лист – 1 шт;

Борошно пшеничне – 30 г;

Сіль – до смаку;

Перець чорний мелений – до смаку;

Петрушка – до смаку.

Приготування

Помийте м’ясо, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть пінку, посоліть і варіть 1 годину.

Почистьте буряк і наріжте соломкою. Покладіть в сковороду, додайте бульйон і загасіть 10-15 хвилин.

Почистьте  цибулю, наріжте дрібним кубиком і додайте до буряків. Покладіть томат, смалець, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин.

Почистьте картоплю, наріжте кубиками і покладіть у бульйон, варіть 15 хвилин. Після цього додайте томатну засмажку, борошно, лавровий лист, цукор, сіль і перець. Перемішайте та прокип’ятіть. Насипте подрібнену петрушку, потовчений часник і вимикайте.

Подавайте зі сметаною та чорним хлібом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати улюблений борщ Лесі Українки.

Альона Свірідова