Більшість з нас вважає, що капуста є обов’язковим інгредієнтом українського борщу. Але Україна – країна велика і у кожному регіоні його готують по різному. До прикладу, на Буковині, де проживає понад 6 національностей, капусту у борщ не кладуть зовсім і борщем від цього він бути не перестає.
Інформатор пропонує саме цей дуже незвичний, але приголомшливо смачний варіант українського національного кулінарного символу.
Борщ буковинський
Продукти
Яловичина – 1 кг;
Буряк – 250 г;
Цибуля – 1 шт;
Морква – 1 шт.;
Картопля – 300 г;
Томати – 200 г;
Цукор – 20 г;
Смалець – 40 г;
Часник – 3 зубчики;
Лавровий лист – 1 шт;
Борошно пшеничне – 30 г;
Сіль – до смаку;
Перець чорний мелений – до смаку;
Петрушка – до смаку.
Приготування
Помийте м’ясо, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть пінку, посоліть і варіть 1 годину.
Почистьте буряк і наріжте соломкою. Покладіть в сковороду, додайте бульйон і загасіть 10-15 хвилин.
Почистьте цибулю, наріжте дрібним кубиком і додайте до буряків. Покладіть томат, смалець, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин.
Почистьте картоплю, наріжте кубиками і покладіть у бульйон, варіть 15 хвилин. Після цього додайте томатну засмажку, борошно, лавровий лист, цукор, сіль і перець. Перемішайте та прокип’ятіть. Насипте подрібнену петрушку, потовчений часник і вимикайте.
Подавайте зі сметаною та чорним хлібом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати улюблений борщ Лесі Українки.
Альона Свірідова