Термін штрудель дослівно перекладається як вир, пучина, вихор. Це випічка, походженням з Австрії. Пиріг досить складний для приготування, адже тісто треба розкачати тонким, як папір. Тому не кожна господиня візьметься його пекти.
Але Інформатор пропонує випекти спрощений варіант цих воістину королівських ласощів із звичайного лаваша з крамниці. Він не займе багато часу, а смак порадує всіх домашніх.
Яблучний штрудель з лаваша
Продукти
Яблука — 3 шт;
Вершкове масло — 80гр;
Мелена кориця — 1 ч.л.;
Цукор-пісок — 200 гр;
Ванілін — щіпка, для аромату;
Лаваш — 1 лист;
Панірувальні сухарі — додати за смаком;
Цукрова пудра — для прикраси.
Приготування
Яблука очистити від шкірки та нарізати товстими кільцями. Вирізати серединку з кісточками, пересипати цукром, корицею. Додати ванільний цукор і нарізане шматочками масло.
Перекласти суміш на сковороду і злегка обсмажити на середньому вогні.
Лаваш розрізати вздовж порівну, посипати панірувальними сухарями. На край лаваша викласти ароматну суміш обсмажених яблук і згорнути його рулетиком.
Викласти штрудель на змащене маслом деко та відправити в гарячу (до 170°C) духовку на 15-20 хвилин.
Перед подачею ще гарячий штрудель можна посипати цукровою пудрою. Ідеально буде подати додатково кульку морозива пломбір. Холодне морозиво з гарячими карамелізованими яблуками прекрасно доповнюють смак один одного.
Про те, як приготувати закарпатську шпундру, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова