Якщо ви любите цукерки “Пташине молоко” обов’язково приготуйте цей десерт. Тим більше, що він настілки простий, що що вийде навіть у дитини.
Інформатор поропонує його ще й тому, що продукти потрібні дуже доступні, а оригінальний ніжний смак, повітряна консистенція, легкість і безсумнівна користь зроблять цей рецепт одним з найулюбленіших.
Пташине молоко
Продукти
ряжанка – 400 мл;
желатин – 15 г;
вода – 50 мл;
какао – 1 ст л;
цукор – 90 г.
Приготування
Вливаємо води в желатин, перемішуємо і залишаємо набрякнути хвилин на 5-10.
Вливаємо в ємність не холодну ряжанку, вводимо цукор, какао.
Перемішуємо, можна це зробити блендером, міксером, вінчиком.
Желатин розтоплюємо на водяній бані, охолоджуємо, вводимо ряжанку, ретельно вимішуємо.
Збиваємо до повітряного стану. Розвиваємо суміш по формах, попередньо змастивши трохи маслом, прикриваємо плівкою, ставимо в холодильник.
Мінімальний час застигання – 45 хвилин, якщо форма велика, може знадобитися більше часу.
Перед подачею посипаємо какао і ріжемо на шматки.
Про те, як приготувати малосольні огірочки, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова