Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Національний мультіпредметний тест в Україні в цьому році пройде в онлайн форматі

18 липня 2022 року розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту. Зважаючи на воєнний стан, він пройде у форматі онлайн.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Міносвіти.

В повідомленні сказано, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням віська рф на територію України, організувати традиційне ЗНО, надрукувати та доставити матеріали оцінювання, а також перевірити паперові бланки неможливо. Але підтримка ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, Постійного представництва України при ЮНЕСКО, Уряду Швейцарії, Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та ГО «Портал у безперервне навчання “СуХаРі”» дозволила за короткий час розробити платформу для проведення освітніх оцінювань. Завдяки цьому  національний мультипредметий тест, магістерський тест навчальних компетентностей і магістерський комплексний тест у комп’ютерному форматі відбудуться.

Як сказав Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет:  “Упродовж багатьох років МОН спільно з Українським центром оцінювання якості освіти вивчає можливості проведення комп’ютерних оцінювань”. У МОН сподіваються на те, що зможуть забезпечити реалізацію вступних випробувань 2022 року, а надалі – досягти й інших амбітних цілей щодо проведення тестувань у режимі онлайн.

Раніше Інформатор писав про те, коли в Україні пройде мультіпредметний тест.

Альона Свірідова

Нагору