Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Підрядник привласнив 1,7 мільйона гривень на ремонті басейну в криворізькому ДЮСШ

У 2018 році між комунальним закладом міста та підрядною організацією укладено договір щодо проведення капітального ремонту з технічного переоснащення системи водопідготовки басейну ДЮСШ Кривого Рогу, загальною вартістю понад 14 млн грн.

Криворізька прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядного підприємства за фактами привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та службового підроблення, – повідомляє Інформатор.

Встановлено, що службовець вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості фактично виконаних робіт, а саме втричі штучно збільшив вартість фільтрів для води. В подальшому зловмисник заволодів грошовими коштами, використовуючи доступ до банківських рахунків підрядної організації.

Проведеною в ході слідства експертизою встановлено, що внаслідок таких дій підозрюваного завдано понад 1,7 млн грн збитків державі.

Під час досудового розслідування завдяки вжитим прокуратурою заходам забезпечено відшкодування даних збитків у повному обсязі шляхом накладення арешту на майно директора приватного підприємства.

Раніше ми розповідали, як ректор ВНЗ Дніпропетровщини привласнив 1 мільйон гривень на ремонті закладу.

Олена Шевченко

Нагору