Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рішення про заборону на виїзд для військовозобов’язаних скасували. Залужний пояснив плутанину

Питання про заборону виїзду військовозобов’язаним чоловікам за межі місця проживання викликало великий резонанс серед українців.

Ситуацію пояснював Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, – передає  Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Пройшло засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. Серед інших питань на ньому прозвучало і пояснення Порядку надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Більшість українців запам’ятали це рішення як заборону пересуватися між населеними пунктами без дозволу.

У громадян виникло чимало питань та невдоволення, коли рішення набуло розголосу. Валерій Залужний зазначив, що спочатку документ стосувався виключно внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Тим не менш, у мережі українці здебільшого зрозуміли документ неправильно, перекручували його зміст та навіть використовували для маніпуляцій та дискредитації ЗСУ та військово-політичного керівництва.

Для того, аби нормалізувати ситуацію, було вирішено скасувати дії Порядку з відправленням на доопрацюванням. Фактично, відповідне рішення діяти не буде – нікого не будуть обмежувати, дозволи не потрібні, для паніки немає причин.

Відповідний Порядок доопрацюють та представлять у новій формі. У ньому будуть враховані діючі закони та зміни до законів України та інші документи, що стосуються регулювання переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Олена Шевченко

Нагору