Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чоловікам не можна буде покидати місце проживання без дозволу військомату? Що відомо

У мережі інтернет з’явилася інформація, що військовозобов’язаним чоловікам заборонять залишати місця проживання без дозволу військомату.

Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна розповідає, що відомо про це станом на цю годину.

Спочатку інформація про заборону з’явилась на деяких ресурсах з посиланням на анонімні джерела. А вже 4 липня про заборону оголосили на офіційному каналі Запорізької військової адміністрації.

Згідно з даними ЗОВА, для виїзду за межі місць перебування військовозобов’язані повинні отримати дозвіл:

“Так, згідно з законодавством, виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації громадян, які перебувають на військовому обліку у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, дозволений лише за наявності спеціального дозволу керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки”.

Ще декілька днів тому народний депутат Олександр Федіенко зазначив, що перевірив інформацію та дізнався, що ані Кабмін, ані Генштаб, ані Міністерство Оборони не готують таких документів.

Вже 5 липня той же нардеп опублікував лист від Головнокомандувача ЗС України, в якому дійсно йдеться про заборону. З листа відомо, що ця норма юридично працює з дня введення воєнного стану. Проте, наскільки нам відомо, фактично її не використовували.

Станом на зараз офіційної інформації, яка б роз’яснювала цю норму — немає. Інформатор Україна звернувся за коментарями до офіційних органів влади та юристів, і найближчим часом розкаже вам, що вийшло дізнатись.

Олена Шевченко

Нагору