Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Митця з Кривого Рогу нагородили “Золотою Зіркою Культурної дипломатії”

Заслуженого художника України, голову Криворізької організації Національної спілки художників України, доцента, викладача Криворізького Національного університету Леоніда Давиденко нагородили Всесвітнім Орденом «Золотої Зірки Культурної дипломатії».

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на управління культури Криворізького міськвиконкому.

Як написано у повідомленні: “Живописні полотна Леоніда Федоровича поділяються на три цикли: козацький, лірико-метафоричний та фольклорно-міфологічний. Образні засоби майстра надихаються українською орнаментикою, іконою, народною картиною. Найбільшим за обсягом є козацький цикл митця. В основі — антологічні образи «козаків Мамаїв» як найулюбленішого сюжету народної картини, поєднані з чуттєво-романтичним творчим баченням автора…

Його роботи знаходяться в музеях та приватних колекціях. Останнім часом художник захопився ідеями, що виголошувались представниками українського та російського авангарду, зокрема — Казимиром Малевичем. Як і представники класичного абстракціонізму, прагне реалізувати враження і настрої, сприйняття реальності і відчуття через первинні постійні елементи форми та кольору”.

Леонід Давиденко до цього вже відзначений козацькою грамотою війська запорізького «За велику допомогу та підтримку козацького руху», нагрудним знаком «За заслуги перед містом» III ступеня, ДОГО СКЗ Січеславське козацтво запорізьке, медаллю «Козацька слава”.

Раніше  Інформатор писав про те, що школярка з Кривого Рогу отримала престижну премію за відкриття в астрономії.

Альона Свірідова

Нагору