Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Луганщині загинув 21-річний футбольний фанат, волонтер і мужній боєць з Кривого Рогу Данил Настич

Кривий Ріг втратив мужнього 21-річного захисника Данила Настича з позивним “Рижий”. Серце молодого захисника зупинилося 23 вересня. Свій останній бій Данил прийняв в районі населеного пункту Новодяне Сватівського району Луганської області.

Повідомляє Інформатор із посиланням на організацію Thecompanykr.

Данил народився 12 січня 2003 року у Кривому Розі. Навчався у середній загальноосвітній школі № 89, здобувши неповну середню освіту.

У вільний час він відвідував футбольні матчі на секторі, був представником червоно-білого руху у фанатському колективі “The Company”.

У липні 2018 року вступив до Криворізького професійного транспортної-металургійного ліцею, який закінчив у 2021 році за спеціальністю “Помічник машиніста тепловозу та слюсар з ремонту рухомого складу” – здобув диплом кваліфікованого робітника та повну середню освіту.

У липні 2021 року вступив до Політехнічного фахового коледжу Криворізького національного університету на заочне навчання, який закінчив у 2023 році за спеціальністю “Локомотивне господарство”. В період 2021-2023 років працював на “АрселорМіттал Кривий Ріг” помічником машиніста.

До того як потрапив в націоналістичний рух активно займався волонтерською діяльністю в благодійнийому фонді “Червона Калина ЮА”.

В квітні 2023 року вступив до лав організації Центурія, швидко здобув авторитет у колективі завдяки своїй харизмі та здібностям. Влітку 2023 року був урочисто отримав звання “боєць” після завершення першої школи десятників. Незабаром, завдяки його природженим лідерським якостям, став командиром Криворізького осередку.

В травні 2024 поїхав на базовий вишкіл в лави 3-ї окремої штурмової бригади I механізованого батальйону.

На жаль, наприкінці вересня молодий захисник загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Олена Шевченко

Нагору