Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Донеччині загинув боєць з Кривого Рогу

Захищаючи Україну загинув Роман Іванович Лямець. Він був родом з Кривого Рогу, але жив в селі Попівка, що на Сумщині. Захиснику було 31.

Трагічну звістку повідомили на сторінці Попівської сільради.

Роман Іванович народився 25 липня 1995 року в місті Кривий Ріг. З раннього дитинства захоплювався футболом та відвідував різні гуртки. Після закінчення першого класу родина переїхала до села Попівка, де він отримав загальну середню освіту та здобув професійну освіту в Конотопському ВПУ. Після закінчення училища був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. В 2017 році демобілізувався. Працював на СТО та мріяв займатися улюбленою справою – ремонтом автотранспорту. З дитинства говорив усім: «Це моє покликання», був майстром своєї справи.

У 2021 році підписав контракт зі Збройними силами України, захищав Батьківщину в зоні проведення АТО.

З початком повномасштабного вторгнення брав участь у бойових діях на Сумщині, Чернігівщині, Київщині, тривалий час виконував бойові завдання на Донеччині. Під час служби здобув професію механіка. Служив водієм другої самохідної артилерійської батареї другого самохідного артилерійського дивізіону військової частини.

У 2022 році перебуваючи у відпустці від служби Роман одружився.

Лямець Роман Іванович героїчно загинув 20 вересня 2024 року під час стримування ворожих сил у районі населеного пункту Шахтарське Донецької області.

Олена Шевченко

Нагору