Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Батьки служать, брат у полоні: що відомо родину юного криворіжця Максима Шаульського, якого вбила російська ракета

У ніч на 21 вересня армія рф вдарила по житловому сектору на Карачунах. Ворожа ракета вщент зруйнувала будинок Шаульських. У цей час там спали 12-річний Максим і його бабуся. 

На жаль, вночі ворожа атака обірвала життя юного Максима і його бабусі Валентини. Також російський обстріл забрав життя ще однієї жінки, – передає Інформатор.

Родина вже переживала розлуку із братом Максима Микитою Шаульським, який служив у 21-й окремій бригаді Нацгвардії України і зараз перебуває у російському полоні. Микита у складі ротно-тактичної групи з перших днів повномасштабного вторгнення обороняв місто Маріуполь.

Батьки Микити Шаульського також перебувають на службі, виконують завдання у складі Збройних Сил України. У момент трагедії батько Микити Шаульського, Андрій Андрійович, перебував на Херсонському напрямку.
“12-річний Максим виріс у надзвичайно світлій та свідомій родині. Брат – оборонець Маріуполя, мама військова ЗСУ. Він був постійним учасником акцій-нагадувань про військовополонених, світла і щира дитина, яка мала гідні життєві орієнтири у своєму юному віці”, – відгукуються рідні та близькі хлопчика.

Валентина Шаульська, бабуся загиблого Максима, у свої 75 років була надійною опорою для всієї родини: неймовірно любляча, турботлива та підтримуюча.

Хлопчик постійно виходив на мирні акції з приводу повернення захисників з полону. Стояв серед людей із портретом брата. На жаль, нацгвардієць Микита, його брат Максим та люба бабуся Валентина вже ніколи не зустрінуться.

Пам’ять Максима вшанували в гімназії №123, де навчався хлопчик.

“Наш Максим був воїном, воїном світла і добра. Але зброєю його були знання, була посмішка, любов, жага до життя та віра в перемогу”, – згадують вчителі та однокласники.

Раніше Інформатор повідомляв про загибель на Курщині Ігоря Семичасного. Також ми писали, що в лікарні помер захисник України з Криворізького району.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору