Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На одному з підприємств Кривого Рогу збудують власну електростанцію

На підприємстві “Кривий Ріг Цемент” з’явиться власна електростанція. Її потужність складатиме 24 мВт. Кошти надасть провідна українська інвестиційна кампанія Concorde Capital. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на засновника та Генерального директора кампанії Ігора Мазепу.

Як пише він у Facebook: “Зараз, будуємо незалежну енергогенерацію на Кривий Ріг Цемент. У нас є потреба згенерувати 24 мВт потужності цього буде достатньо, щоб завод працював без збоїв. Для нас цей проєкт обійдеться десь в 15 млн доларів. Його окупність складе 3-4 роки. Це необхідний захід, щоб зберегти бізнес від зупинки.

Взагалі бачу перспективу інвестувати в проєкти в енергетиці. Тож, за короткий термін ми побудуємо 40 мегават зберігаючих потужностей, які будуть балансуючими на енергетичному ринку. Звичайно, ми бачимо непоганий ROI в розмірі, який може доходити до 30% залежно від сценарію розвитку ринку.

Іноземні інвестори навряд зараз прийдуть в Україну та принесуть гроші, але локальні гравці мають всі шанси зробити вигідні інвестиції, оскільки під час війни можна купити привабливий об’єкт або бізнес дуже вигідно”.

Раніше Інформатор писав про те, що збудують на пустрі на вулиці Спаській у Кривому Розі. Також повідомлялося про те, що в Україні розробили проєкт домашнього бункера, та про те, як його будували.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору